Haluatko tehdä pienyrittäjän oravanpyörään 24/7 täyskäännöksen? Pienyrittäjän ja yksinyrittäjän tärkein resurssi osaamisen lisäksi on aika.

Jos aika ei meinaa riittää arkipyörityksen lisäksi toiminnan johtamiseen ja kehittämiseen, ja tunnet olevasi kiinni 24/7 oravanpyörässä jatkuvasti, se on yleensä oire jossain.

 

Syy ei ole yrittämisessä itsessään vaan tavassa tehdä sitä.

Oletko varmasti tehnyt yritystoimintasi suunnittelussa ja toteutuksessa ne tarvittavat päätökset, jotka edistävät Kilpailuetua sen sijaan että toiminta nielee kaiken voimasi?

Vastaus oravanpyörän kääntämiseksi toisinpäin löytyvät toiminnan ammattimaisesta strategisesta johtamisesta ja toiminnan laadun tinkimättömästä hallinnasta.

Ja kyllä, yksinyrittäjäkin tarvitsee strategian.

Laatutyö ja juuri sinulle sopivat strategiat vapauttavat sinulle aikaa, sillä ne

  • auttavat sinua keskittymään olennaiseen
  • kirkastavat ajatuksiasi ja tahtotilasi tulevaisuuden suhteen
  • auttavat sinua näkemään, milloin sinun kannattaa sanoa ”ei”, sillä todellisuudessa se tuo sinulle enemmän kannattavuutta

 

Olen saanut työskennellä 20 vuoden urani aikani satojen pien- ja mikroritysten kanssa ympäri Suomen. Olen valmentanut mikroyrittäjiä ja pienyrityksiä ja kehittänyt  heitä varten laadun ja strategian työkaluja toiminnan parempaan  hallintaan. Olen itsekin yksinyrittäjä.

 

Miten sinä olet huolehtinut riskien hallinnasta?

CASE:

Erään yksinyrittäjän tarina jäi minulle ikuisesti mieleeni. Vedin laatuvalmennusta  yrittäjiksi aikoville, ja valmennuspäivän päätteeksi eräs rouva pyysi puheenvuoroa. Hän kertoi, ettei ollut toisen tapaan yrittäjyydestä kiinnostunut untuvikko, vaan viisitoista vuotta hyvin perheensä elättänyt yksinyrittäjä, jolla kaikki meni hyvin kunnes hän joutui pahaan onnettomuuteen.

Koska yrityksellä ei ollut mitään dokumentointia: strategiaa, laatukäsikirjaa, työohjeistuksia, toimintamalleja – hänellä ei ollut mitään mahdollisuutta saada ketään hoitamaan asiakkaitaan puoleksi vuodeksi, jonka hän oli pois pelistä.

Jos nämä asiat olisivat olleet kunnossa, hänellä olisi ollut asiakkaat ja työpaikka odottamassa. Nyt hänen täytyi alkaa kaikki alusta.

”Uskokaa minua, tämä laatutyö on yksinyrittäjälle hirvittävän tärkeää: jos olisin tiennyt miten tehdä  nämä asiat, ja vain ottanut aikaa siihen, ei tilanteeni olisi nyt näin huono. Usein ajattelin, että nyt pitää vaan laittaa nämä asiat ylös, mutta sitten se vain aina jäi muka kiireen jalkoihin.

Neuvoni on: älkää tehkö samaa virhettä kuin minä”

 

Miten varmistat Kilpailuetusi säilymisen ja paranemisen?

Yksin- ja pienyrittäjän on tärkeää

  • tehdä pitkän tähtäimen suunnittelu kuntoon
  • tehostaa toimintaa ja huolehtia riskien hallinnasta
  • huolehtia toiminnan jatkumisesta myös poikkeustilanteissa
  • kehittää omaa osaamista

Tiedän, että olet kiireinen, joten olen tuottanut tehokkaita oppaita ja työkaluja, jotka eivät vie sinulta kohtuuttomasti aikaa. Olen julkaissut kirjan Strategiaa suomeksi – käsikirja strategian maailmaan  (OVH kirjalle 24,90 €) , jonka tarjoan sinulle ladattavana PDF-tiedostona hintaan 9,90 € (sis. alv 24%).

OPPAAN LUKEMINEN VIE AIKAASI VAIN NOIN 20 minuuttia. Se on silti täyttä tavaraa tärppeineen ja työpohjineen. Annan sinulle rahat takaisin- takuun: ellet saa oppaasta yhtään uutta ideaa, oivallusta tai vinkkiä toimintaasi, palautan rahasi takaisin. Aloita nyt ja tilaa opas heti!

 

Sparraa tiimisi huipputikkiin!

Jos sinulla on vaikkapa vain pari työntekijää, hyödyt tästä johtamisen työkalupakista: nappaa e-opas työpohjineen hyödyksesi ja Sparraa tiimisi huipputikkiiin!

Jos haluat henkilökohtaista sparrausta tai neuvojani, ota rohkeasti  yhteyttä anne@aklukkarila.com