Saavuta tavoitteesi strategialla

 

Strategia. Sanaan liittyy monenlaisia uskomuksia, pelkojakin.

Valmentaessani  yrittäjiä, yritysten johtoa ja esimiehiä, kysyn aina heti sessiomme alussa, mihin strategiaan liittyviin asioihin haluaisi saada vastauksen tai työkaluja. Usein esiin nousevat samat kysymykset:

  • Mitä strategia sisältää?
  • Mistä aloitan strategian tekemisen?
  • Haluan ymmärtää käsitteitä  paremmin- mitä se kaikki liikkeenjohdon jargon tarkoittaa?
  • Miten saan strategian jalkautettua – mitä työkaluja siihen löytyy?
  • Miten muutan strategian toimintasuunnitelmaksi?

Valmennuksen päätteeksi kommentointikierroksella kysymysmerkit ovat poistuneet:

”Nyt ymmärrän, mitä strategia tarkoittaa!”

” Olisinpa tiennyt tämän jo aikaisemmin!”

” Sain hyviä työkaluja jalkauttamiseen, tästä alkaa tehokas työskentely, kiitos!”  

”Kerrankin strategiaa suomeksi!”

 

Strategiaa suomeksi

Suomi menestyy monessa asiassa, mutta on alisuorittaja strategisessa osaamisessa. Tämä on mielipiteeni, joka on muodostunut liki 20 vuoden kouluttajaurani aikana, josta ensimmäinen puolikas oli omakohtaista kompastelua aiheen parissa.

Yllättävän monelta yritykseltä puuttuu strategia kokonaan – tai sitä ei ole tehty kunnolla. Ja jos se on tehty, niin sitten sitä ei ole jalkautettu. Toki poikkeuksiakin on.

Strategiatyötä tarvitsevat kaikki – niin toiminimiyrittäjät kuin konsernitkin. Etenkin jos kyse on pienyrittäjästä, näkyy strategisen osaamisen puute siinä, että lomapäiviä ei pidetä ja ihminen puurtaa itsensä piippuun tilikaudesta toiseen 24/7.

Tämä opas puhuu suomea: lupaan, että Strategialla saavutat tavoitteesi nopeammin!

 

5 syytä miksi yritys tarvitsee strategian

Tehokas ja yrityksen kokoon nähden tarkoituksenmukainen strategia tuo paljon hyvää tullessaan. Jos työ tehdään sydämellä ja taidolla, on paljon hyvää luvassa. Yhtään syytä en ole vielä löytänyt miksi yrityksen pitäisi vain antautua ajelehtimaan toimintaympäristönsä armoille.

Ellet vielä ole varma siitä, kannattaako järjestelmällinen tai entistä tehokkaampi strategiatyö – olit sitten toiminimiyrittäjä tai konsernijohtaja – niin lue nämä 5 syytä:

  1. Strategia tuo kirkkaan yhteisen suunnan koko organisaation – johto ja henkilöstö tietävät, miksi tulemme aamulla töihin, mihin keskitymme, ja mikä on meitä itseämme suurempi tavoite. Koskee myös yksinyrittäjää!
  2. Strategiatyön avulla yritykseen löytyy ”se meidän oma timantti” – kilpailuetumme, jolla pärjäämme myös tulevaisuudessa.
  3. Johtaminen paranee, kun henkilöstön ja asiakkaan näkökulmat nivotaan tiukemmin osaksi johtamisjärjestelmää ja tavoitteita
  4. Strategiasta tulee vihdoinkin osa jokapäiväistä toimintaa. Se ei ole johtoportaan jargonia tai kerran vuodessa juhlapuheissa väläyteltäviä suurpiirteisiä suuntaviivoja, vaan osa jokaisen menestymistä omassa työssään
  5. Tehokkaasti jalkautettu strategia ja sen tulokset motivoivat kaikkia, tulosten seuranta tuo  turvallisuutta työhön – menestyvässä yrityksessä työskentelee menestyvä työntekijä!

 

Nyt on sinun vuorosi – aloita tästä!

Strategiatyö voi olla helppoa ja innostavaa, kun siihen on valmiit työkalut.

Työ kannattaa jakaa kahteen osaan:

 

itse strategian rakentamiseen – ota 7 askelta toimivaan strategiaan

sen tehokkaaseen jalkauttamiseen – käytä 8 työkalua avuksesi

Mikäli jokin asia askarruttaa, voit ottaa yhteyttä minuun  myös suoraan anne@aklukkarila.com