Yli 20 vuoden kouluttajaurani aikana on laatupalautteita kertynyt läjäpäin.  Alkuvuosien palautteita ei ole enää jäljitettävissä mutta vuosien 2004 – 2018 aikana kertyneitä vastauksia kysymyksiin  (LaatuVerkko, SurveyMonkey ja asiakkaiden keräämät palautteet)  on dokumentoituna yli 3000 kappaletta. Niiden keskiarvo asteikolla 1-5 saavuttaa erinomaisen keskiarvon 4,5.
Vapaissa palautteissa kiitellään innostavuutta, selkeäkielisyyttä ja nopeaa reagointia asiakkaan tarpeisiin.  Korkeimmat arviot saa asiantuntemus (ka. ylittää 4,7)
Kiitos palautteista – kerään niitä edelleen, sillä koskaan ei voi tietää ellei kysy!

Tässä muutamia asiakastarinoita matkan varrelta:

 

 


Case Perho PRO:n johtamiskoulutukset

Perhon JEAT strategiakoulutuksen työpajan yksi ryhmätyö: visioportaat ja Mämmi maailmankartalle!

 

Anne Lukkarila on toteuttanut useita strategia- ja prosessivalmennuksia Perho PROn johtamisvalmennuksissa, ja saanut erinomaista palautetta osallistujilta niin yrityssektorin kuin julkishallinnon toteutuksissakin.

Anne on taitava ja innostava valmentaja, joka osaa puhua strategiasta ymmärrettävästi ja käytännönläheisesti. Anne käyttää valmennuksessa innovatiivisia, osallistavia opetusmenetelmiä ja onnistuu välittämään oman innostuksensa opiskelijoihin värikkäällä esiintymisellään kerta toisensa jälkeen.

 

Arvostamme Perho PROssa valmentajien kokonaisvaltaista sitoutumista valmennuspäivien asiakaslähtöiseen suunnitteluun ja toteutukseen, ja tässäkin suhteessa Anne on osoittautunut luotettavaksi kumppaniksi, joka omalla panoksellaan tukee Perho PROn edelläkävijyyden ja vastuullisuuden toteutumista.

 

Annessa yhdistyvät vahva asiantuntemus, pedagoginen osaaminen ja valovoimainen persoona parhaalla mahdollisella tavalla.

 

Heidi Malin, Koulutusasiantuntija

Perho PRO Oy

 

 


Case Helsingin Markkinointi Oy:n uusi strategia

Kun Helsingin kaupunki päätti vuonna 2013, että Helsingin kaupungin operatiivinen matkailu-, kongressi-, tapahtuma- ja elinkeinomarkkinointi yhtiöitetään ja liitetään kaupungin tytäryhtiön Helsingin Matkailu Oy:n toimintaan, olimme konsulttiavun tarpeessa. Voimakkaasti laajentuvalle entiselle apuyhtiölle piti saada vankka perusta.

 

Anne Lukkarilan johdolla lähdimme rakentamaan yhtiölle uuden tehtäväkentän mukaista missiota, visiota ja arvoja. Kokoonnuimme välillä pienemmällä strategiaryhmällä, välillä pidimme koko yhtiön suunnittelu- ja sparrauspäiviä. Annen tuella saimme luotua visioportaat, joita olemme pystyneet menestyksellä seuraamaan tähän asti.

 

Nyt vuonna 2017 olimme jälleen muutosten äärellä, ja valitsimme Annen jälleen kumppaniksemme muutostyöhön.

Parasta Annen kanssa työskentelyssä oli, että Annella on jalat maassa ja hän osaa tehdä vaikeista asioista helposti ymmärrettäviä. Aina kun tuli seinä vastaan, Annelta löytyi käytännön neuvo eteenpäin. Annen kanssa oli helppo tehdä töitä ja koko henkilökunta saatiin hienosti mukaan luomaan uutta yhtiötä.

 

Tuulikki Becker, Toimitusjohtaja (- 2017)

Helsinki Marketing/Helsingin kaupunki

 

Anne Lukkarila auttoi Helsinki Marketingia syksyllä 2017 organisaatiomuutoksen työstämisessä. Annen fasilitointi oli strategialähtöistä ja eteenpäin katsovaa. Työpajatyöskentelyssä Anne piti ohjat erinomaisesti käsissään, jotta työ eteni aikataulussa. Anne osasi taitavasti antaa ihmisille, asioille ja muutoksesta keskustelulle tilaa.

 

Napakasti hän myös palautti meidät keskustelun harharetkiltä takaisin asian ytimen ääreen.

Laura Aalto, toimitusjohtaja, Helsinki Marketing

 


Case Santashotels ketjustrategia

Etsimme talon ulkopuolista asiantuntijaa avuksi prosessien kehittämiseen. Tämä työ johti syvempään tarpeeseen kehittää ketjun strategiaa ja ketjukonsepteja.

 

Nyt ketjulla on selkeä missio ja visio sekä arvot, joihin henkilökunta pystyy sitoutumaan. Henkilökunta on pitkään kaivannut ketjunäkökulmaa ja ketjun arvotyöpajat otettiin vastaan todella hyvin. Tämä lupaa hyvää jatkossa järjestettäviä prosessityöpajoja ajatellen.

Ilman Annen kaltaista ulkopuolista asiantuntijaa strategiatyötä tuskin olisi saatu aloitettua ja etenemään.

Strateginen johtoryhmä Santa’s Hotels

 


Case Hullu Poron johtamisjärjestelmän uudistaminen

 

Hullu Poro Oy on yhden omistajan yritys. Toiminnan kasvaessa tarvitsimme uuden tavan organisoida vastuuta ja päätöksentekoa operatiiviselle johdolle ja esimiehille.

 

Projektin ”Edelläkävijyydestä kilpailuetua – Hullu Poron uusi tapa johtaa” avulla vahvistimme strategista ja innovatiivista johtamisjärjestelmää.

Annen kanssa työskentely oli motivoivaa ja innostavaa!

 

Annukka Paksuniemi, Henkilöstöjohtaja ja Laatupäällikkö

Hullu Poro Oy

 


Case Perho PRO – verkosto Partner Edelläkävijät

Partner Edelläkävijöitä ryhmäkuvassa Saariselällä talvella 2016, tapaamisen teemana Wellbeing in Nature

 

Oppilaitosten tulee pysyä mukana tässä ajassa ja tunnistaa tulevaisuuden haasteet, jotta uudet ammattilaiset vastaavat aidosti työelämän tarpeisiin.

 

Selvää siis on, että kehittämistä ja uuden suunnittelua tulee tehdä oppilaitosten ulkopuolella ja näin saatuja konsepteja viedä sitten käytäntöön.

Partner Edelläkävijät – verkosto on yksi parhaista verkostoista koulutusurani aikana. Partner – verkoston erinomaisuus perustuu sen monialaisuuteen ja sitä kautta avautuvaan todelliseen innovointiin, kun eri alojen edelläkävijät oppivat toisiltaan ja jakavat omia kokemuksiaan. Tämän tuloksena pääsemme aitoon ”out of the box” – tilaan.

 

Tapaamiset ovat yhdessä keskustelua, mutta myös konkreettista tekemistä. Tuomisina olen saanut joka kerta vähintään yhden uuden yhteistyökumppanin, jonka kanssa olemme toteuttaneet yhteisen innovatiivisen projektin.

 

Hienoa on avoin ja positiivinen  yhdessäolo joka jatkuu tsemppaamisena ja yhteydenpitona myös tapaamisten välillä.

 

Partner- verkosto on todella mielenkiintoinen yhdistelmä eri alojen ihmisiä, joista kumpuaa innovatiivista intoa, toisinaan lähes luovaan hulluuteen saakka. Verkosto sopii minkä tahansa alan toimijoille; ratkaisevaa on omata avoin halu jakaa omaa osaamistaan ja ottaa vastaan uutta.

 

Verkosto on nimenomaan ihmisten kohtaamisen verkosto, jonka toiminnan tuloksena myös liiketoimintaa on mahdollista kehittää.”

 

Anu Nylund, Kehittämispäällikkö / Matkailu, Perho Liiketalousopisto, Perho PRO (- 2017)

nykyään yrittäjä Mood of Finland, uusi Partner Edelläkävijät verkoston jäsen

 

Case Hotelli Hullu Poron Laatutyö

Kuvassa yrittäjäneuvos Päivikki  Palosaari, laatuvalmentaja Anne Lukkarila, laatupäällikkö ja henkilöstöjohtaja Annukka Paksuniemi sekä mediajohtaja Jonna Köngäs juhlistavat tuoretta ISO 9001 sertifikaattia.

 

Hullu Porossa tarpeenamme oli pysyä kilpailukykyisinä yhä enemmän kansainvälistyvässä toiminnassa. Laatutyön näkökulmasta koimme tarpeelliseksi sertifioida  strategisen johtamisen ja hotellin toiminnot.

 

Laatuprojektien avulla operatiivinen toimintamme vahvistui työprosessien ja työohjeiden selkiytymisen myötä.

 

Projektin onnistumisen ytimenä oli löytää oikea yhteistyökumppani, sellainen joka tunsi tapamme ja ongelmamme.  Voin täydestä sydämestäni sanoa, että ilman Annen panostusta emme oli saaneet niin paljoa aikaiseksi.

 

Annukka Paksuniemi, Henkilöstöjohtaja ja Laatupäällikkö,

Hullu Poro Oy

ISO 9001 laatusertifiointi 2015, ISO 14001 ympäristösertifiointi 2016

 


Case Kidsfactory Oy – verkosto Partner Edelläkävijät

 

Partner-ohjelmassa on mukana yrityksiä – vai pitäisikö sanoa ihmisiä – joiden intohimona ja liiketoiminnan onnistumisen keskeisenä tekjijänä on uusien asioiden tuominen yrityksissä käytäntöön. Emme puhu yhdessä niinkään tulevista innovaatioista, sen sijaan puhumme ja tarkastelemme innovaatioita joita on jo viety yritystoimintaan. Sparraamme siis toinen toisiamme konkreettisten kokemusten ja tulosten pohjalta. Partnerit eivät puhu – he tekevät.

 

Partnerit verkosto on Kids Factorylle keino pysyä mukana etenkin MARA-toimialan kehityspoluilla. Meille on hyvin tärkeätä seurata toimialaa ja partnereiden kanssa pystymme sitä tekemään. Lisäksi toimintatapa on hyvin motivoiva ja käytännönläheinen. Teemme & koemme yhdessä. Paino sanalla koemme. Osallistun!

 

Partnereissa toimii ihmisiä jotka konseptoivat, testaavat ja vievät uusia asioita omaan liiketoimintaansa. Näistä voi oppia. Ehkä ei tarvitse tehdä samoja virheitä itse uudelleen. Etenkin kun verkostossa on korkea luottamussuhde ja asioista voidaan puhua ns niiden oikeilla nimillä.

 

Edelläkävijyys. Se yhdistää meitä kaikkia partnereita. Mukana on ihmisiä jotka eivät puhu, vaan tekevät. No, kyllä siellä aika paljon tietysti puhutaankin. Mutta kun puhutaan niin yleensä myös tiedetään mistä puhutaan. Tämä ei ole aina niin kovin itsestäänselvää. Edelläkävijöiden joukossa se näyttää kuitenkin näin olevan.”

 

Teemu Koho, Toimitusjohtaja

Kids Factory Oy


Case Hullu Poron palvelukonseptointi ja innovaatiot

Innovaatiotyössä meillä oli tarpeena kehittää tuote- ja palvelukonseptejamme pysyäksemme kilpailukykyisinä. Haasteena oli tunnistaa asiakaskohderyhmät ja heidän tarpeensa: innovaatio- ja konseptointityö tuotti meille ratkaisut haasteeseemme. Annen pitkäaikainen projektiasiantuntijuus auttoi meitä tavoitteessamme.

 

Loimme ja otimme käyttöön kaksi uutta konseptia.

 

Asiakaskonseptimme Member of Hullu Poro Family ohjaa asiakkaitamme löytämään eri puolille Leviä sijaitsevat monipuoliset palvelumme helpommin ja palkitsee hotellissa majoittuvia asiakkaitamme.

 

Toinen syntynyt konseptimme on Tonttulan ympärivuotinen elämyskylä aktiviteetteineen.  Se on mytologiaan pohjautuva matkailukohde, joka  pohjautuu tarinoihin, satuihin, kulttuuriin ja fantasiaan. Tonttulan Elämyskylä on luonnon oma huvipuisto. Kohteessa yhdistyy kaksi vahvaa matkailutrendiä: luonto- ja kulttuurimatkailu.

 

Annukka Paksuniemi, Henkilöstöjohtaja ja Laatupäällikkö

Hullu Poro Oy